top of page

Wij zijn Foods Unite!

Wij geloven dat basisbehoeften zoals liefde en eten ons verbinden. Om ons geloof doel en kracht bij te zetten, hebben wij het kookboek 'Makkelijk Midden-Oosters' geschreven; heerlijke, toegankelijke en moderne Midden-Oosterse recepten met een Nederlandse twist. 

Erin Groot Hermsen

Initiatiefneemster & auteur

Erin is de oprichtster van Foods Unite en tevens initiatiefneemster van dit boek. Door haar werk als marketing- en innovatiemanager bij een internationaal voedselbedrijf, verschillende reizen en vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen en sloppenwijken, raakte ze gefascineerd door de verbindende kracht van samen eten. Altijd gewapend met een grote glimlach probeert ze via lekker eten de menselijke kant te belichten in crisis situaties. Makkelijk Midden-Oosters is haar eerste initiatief.

Erin Groot Hermsen
Quint Henrion Verpoorten

Quint Henrion Verpoorten

Redacteur

Quint is een social worker uit Amsterdam, die werkzaam is als persoonlijk begeleider van mensen met psychosociale problematiek. Daarnaast schrijft hij, en sleutelt hij graag aan teksten. Voor dit kookboek is hij medeverantwoordelijk geweest voor de redactie.

Matthew van Ede van der Pals

Designer

Matthew is een grafisch ontwerper uit Amsterdam. Hij is werkzaam op het gebied van branding, websites, publicaties en infographics maar het liefst is hij bezig met het maken van zijn eigen lettertypes. Kenmerkend voor zijn werk is een helder concept en een eigentijdse vormentaal waarin typografie een belangrijke rol speelt.

www.matthewvanede.nl

Matthew van Ede van der Pals

Rosie Beare

Foodfotograaf

Rosie Beare

Rosie is een Britse fotograaf, maar woont momenteel in Amsterdam. Haar grote passie voor koken en lekker eten heeft ertoe geleid dat ze zich gespecialiseerd heeft in foodfotografie. Rosie heeft een brede stijl, van commercieel tot editorial en experimenteert graag met licht om het beste uit haar onderwerp te halen. In het dagelijks leven is ze Head of Photography bij Scrambled en runt ze haar eigen foodblog.

www.rosievanderelst.com | www.notesofbacon.com

Jenneke Wieringa

Foodstylist & Receptenontwikkelaar

Jenneke is als foodstylist, concept- en receptontwikkelaar het gezicht achter Studio Walnoot. Hier komt haar passie voor (food)styling, keramiek, lekker eten en eenvoud samen. Natuurlijke materialen zoals linnen, klei en het liefst streek- en seizoensproducten spelen hierin een belangrijke rol. Daarnaast is ze werkzaam bij Scrambled als senior foodstylist en receptontwikkelaar.

www.studiowalnoot.nl

Jenneke Wieringa

Nerissa Haak

Nerissa Haak

Foodstylist & Receptenontwikkelaar

Nerissa wist van jongs af aan dat ze het liefst met eten bezig wilde zijn. Ze heeft jarenlang als chef in restaurants gewerkt en is via de opleiding Food Design & Innovation een andere weg ingeslagen; tegenwoordig verdient ze haar brood als freelance foodstylist, recept- en food concept ontwikkelaar. Daarnaast is ze zich meer gaan verdiepen in fotografie en maakt ze foodfoto’s onder de vlag van haar bedrijf Whisk Food Studio.

www.whisk-studio.nl

Ellis van Kempen

Foodstylist & Receptenontwikkelaar

Ellis is echte ‘FoodNut’. Ze is werkzaam als Foodstylist en -fotograaf bij Scrambled en vanuit haar eigen bedrijf FoodNut. In haar vrije tijd is ze ook altijd bezig met eten. Ze probeert overal inspiratie op te doen. Ze staat graag in de keuken waar ze nieuwe smaken combineert en ontdekt. Gaat uit eten en het liefste zou ze al haar ingrediënten uit haar eigen moestuintje halen. Toen ze hoorde over dit mooie initiatief, was ze meteen enthousiast. Ze schreef recepten voor dit kookboek, en verzorgde de foodstyling.

www.foodnut.nl

Ellis 3.jpeg
bottom of page